Haal het beste uit je KPN webmail

E-mail

Wil je graag overal ter wereld toegang hebben tot je e-mail en ben je klant van KPN? Dan kan je gebruik maken van de KPN webmail. Het enige waar je over moet beschikken is een mobiele telefoon, laptop, tablet of ander technisch apparaat met een internetverbinding en een browser.

Een uniek e-mailaccount

Het hebben van een e-mailaccount is erg praktisch. Via jouw unieke e-mail kan je naar iedereen mails sturen. Het is net de postbode van het internet. Zowel zakelijk als privé kan je mensen e-mails sturen waar de desbetreffende persoon direct op jou kan reageren. De KPN webmail is te gebruiken onder deze account-namen:

  • planet.nl
  • kpnplanet.nl
  • kpnmail.nl
  • hetnet mail
  • freeler.nl
  • netmail.nl

Vanuit iedere locatie mailen

Het grote pluspunt van KPN mail is dat je e-mail altijd en overal kan ontvangen en sturen. Het maakt niet uit of je achter je computer of mobiele telefoon zit, je kan altijd en overal inloggen. Het enige wat je nodig hebt is een internetconnectie. Hiervoor open je de webpagina van deze provider en hoef je je alleen maar in te loggen met je inloggegevens. Zodra je bent ingelogd kan je e-mails lezen, versturen, ontvangen en meer. Mocht je op vakantie toch nog even een mail de deur uit willen sturen, dan kan dit zonder probleem via je KPNmail.

Het aanmaken van je KPN webmail

Als je klant bent van KPN dan kan je tot wel 5 e-mailaccounts aanmaken in MijnKPN. Een account aanmaken gaat door middel van de volgende stappen. Open MijnKPN. Klik vervolgens op ‘Producten’ en kies het product ‘Thuis’. Klik nu op ‘Informatie & Instellingen’. Vanuit hier klik je op de optie ‘E-mailaccount toevoegen’. Hier kan je een e-mailadres en het bijpassende wachtwoord aanmaken. Bestaande accounts, behalve je primaire account, kan je binnen dit menu ook verwijderen. Mocht je problemen hebben met het aanmaken van je webmail, beschikt deze internetprovider over een Service & Contact pagina op hun site waar ze altijd klaar staan om problemen op te lossen.

Het inloggen op KPNmail

Zodra je een KPN e-mailaccount hebt aangemaakt, kan je er direct gebruik van maken. Je moet ingelogd zijn om er gebruik van te kunnen maken. Hiervoor ga je naar de inlogpagina van KPN webmail. Let er wel op dat je op veilige browsers werkt zoals Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer of Opera. Op de begin pagina voer je bij gebruikersnaam je e-mailadres in en bij wachtwoord, het wachtwoord wat je hebt doorgegeven tijdens het aanmaken van je online e-mailaccount. Door op ‘Inloggen’ te klikken wordt je automatisch doorgestuurd naar je inbox.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende webmail providers om uit te kiezen. Bij je webmailaccount heb je het voordeel dat de service die je krijgt bij een abonnement, ook geldt voor de online mail. Zo ben je altijd verzekerd van betrouwbaar e-mail gebruik.